Standalone Kartlı Geçiş Sistemi
Standalone kartlı geçiş sistemi, bilgisayarlardam bağımsız bir şekilde çalışma sağlayan cihazlardır. Bu cihazlara kart tanımlaması yapabilmek için öncelikle master kart okutulması gerekir. Master kart okutulduktan sonra kart tanımlaması ya da kart silinmesi işlemleri gerçekleştirilebilmektedir. Bu kart okuyucularda aynı zamanda tetik süreleri de istenilen şekilde ayarlanabilir.
Tetik olarak kuru kontak veren standalone kartlı geçiş sistemi, manyetik kilit, elektronik kilit ve elektrikli kilit karşılıklarını açtırmayı sağlar. Bu cihazlar ile kartlı geçişin yanı sıra aynı zamanda şifreli geçiş de yapılabilmektedir. Ayrıca sabotaj yapılması gibi durumlarda standalone kartlı geçiş cihazları alarm verir ve kendilerini kapatabilirler. Özellikle sitelerde ve apartmanlarda göstergeç olarak da tercih edilirler. Bunun yanı sıra isterseniz depo ve ofisler ya da odalarınızın kapılarında da kullanabilirsiniz.
Panelli Kartlı Geçiş Sistemi
Panelli kartlı geçiş sistemlerinde kullanılmakta olan cihazlara aptal terminal ismi verilmiştir. Aptal terminaller, çalışmalarını panel olmadan gerçekleştiremezler. Bu sistemlerde kullanılan cihazlara aynı zamanda wiegand reader da denmektedir. Bu cihazlar, hafızalarında hiçbir bilgiyi tutamazlar. Kart okutması yapıldığında, kartın bağlı olduğu panele okutulan kart bilgisi iletilmektedir. Panel de geçiş yetkisinin verilip verilmeyeceğini belirlemektedir. Kararı veren panel, sonuç sinyallerini doğrudan okuyucuya iletmektedir. Okuyucu da gelen bilgiye göre kapının açılmasını ya da açılmamasını sağlar. Bir adet panele 4, 8 veya 16 adet aptal terminal bağlanabilmektedir.
Offline Kartlı Geçiş Sistemi
Offline kapı şifre sistemlerinde ise kart okuyucuların çalışabilmesi için bilgisayarların açık olmasına gerek yoktur. Bu cihazlar, bilgisayarlar kapalıyken de çalışmalarına devam edebilirler. Herhangi bir geçiş kontrol paneline ihtiyaç duymayan bu cihazlarda her cihaz bir panel olarak çalışmasına devam etmektedir. IP tabanlı olan bu cihazlar en yakın olan network switch’e bağlanarak sisteme dahil edilmektedirler.
Online Kartlı Geçiş Sistemi
Online kart okuyucu terminallerin de adından da anlayacağınız gibi çalışmaları esnasında bilgisayarın sürekli olarak açık olması gerekir. Bu yüzden daha az tercih edilse de bu cihazlar da geçiş kontrolleri için kullanılabilmektedir. Bilgisayar bağlantısı bu cihazlarda Rs 232 ve Rs 485 ile sağlanmaktadır. Kullanmak çok kolaydır.